Štiky zvítězily na Třech jezech

 

Posádka hradeckého oddílu vodních skautů Štiky dosáhla opět po dvou letech na první místo v závodě Napříč Prahou přes tři jezy, který se konal 28. září 2012.
Závod pětičlenných posádek na pramicích je mistrovstvím republiky vodních skautů, kterého se každoročně účastní na tři stovky lodí v závodních i turistických kategoriích. Trať závodu je dlouhá 6,5 kilometru se startem na Císařské louce a s cílem na ostrově Štvanice. Jak název závodu napovídá, na trati se překonávají tři jezy: Šítkovský (pod Jiráskovým mostem), jez Staroměstský (Karlovka nad Karlovým mostem) a Helmovský jez u Štvanice.
Za hradecké Štiky se na startovní čáru postavily hned tři lodě, z nichž to nejlepší možné umístění vypádlovala posádka starších žákyň ve složení Pavla Beránková, Marie Levínská, Andrea Kebortová, Marta Levínská a Renata Čížková. Výborným výkonem v cílové rovince se jim podařilo o pět sekund překonat po celou dobu závodu vedoucí loď z Havlíčkova Brodu. Kromě nich zůstalo za Štikami dalších 12 lodí z celé republiky.
Šesté místo posádky mladších žáků je také úspěchem, vzhledem k nízkému věku závodníků, ve své kategorii bojovali s o čtyři roky staršími soupeři. I tak se jim podařilo nechat za sebou 12 soupeřů. Třetí posádka v žákovské kategorii dojela na pátém místě z desetičlenného startovního pole.

Komentáře jsou uzavřeny.