Jak jsme pronikli do tajů filmu

          Filmová výprava našeho oddílu (4.roj) proběhla o víkendu 23.4. – 25.4. Zahájili jsme ji na nádraží, na našem tradičním stanovišti u knihkupectví Skippy. Vzhledem ke vzdálenosti, která na nás čekala, vyrazili jsme už ve čtyři hodiny. Ve vlaku šlo vše hladce a dlouhá dvouhodinová cesta docela utekla. Po příjezdu na nádraží nás ještě čekala několikakilometrová cesta pěšky. Když jsme došli k cíli, navečeřeli jsme se, uchystali spaní a večer jsme ještě hráli několik her a potom šli spát.

V sobotu ráno nás Terka vzbudila strašně brzo. Po obvyklých ranních činnostech, očistných rituálech jsme začali plnit různé aktivity. Jelikož tato výprava byla s filmovou tématikou, dovídali jsme se postupně o tom jak se film točí, nebo kdo se na natáčení podílí. Začali jsme informacemi a k nim tématickými aktivitami o střihu filmu, kaskadérství, herectví či zvukařství. Úkazky několika kaskadérských kousků můžete vidět na fotkách. Před tradičním obědem, který obsahoval těstoviny s masem, kečupem a sýrem, jsme nacvičili scénku s netradičním pojetí dabingu. Po poledním klidu následovalo pár odreágovávacích her a a zbytek odpoledne jsme nacvičovali scénku, která byla plně v naši režii. Jelikož ten den měl svátek Jiří a sv. Jiří je patronem skautů a skautek, měla to být scénka na jeho oslavu. My jsme ji pojali jako setkání naší skautské družiny po dvaceti letech. Měla opravdu úspěch. Potom jsme hráli ještě pár ano-ne detektivek, které byly tento víkend velice populární.

Nedělní ráno bylo děsné. Terka nás vzbudila zase strašně brzo, dopoledne jsme převážně balili, protože nás čekala znovu dlouhá cesta domů. Poobědvali jsme se, a po chvilce vyrazili. Procházka lesem se zdála mnohem kratší ale dvouhodinová jízda vlakem byla zdrcující.

Slunečné počasí a výborné prostředí přispělo k tomu, že výprava se celkově vydařila.

Zapsala Márinka Vosečková

filmova_vyprava-063.jpgfilmova_vyprava-057.jpgfilmova_vyprava-006.jpg

Komentáře jsou uzavřeny.