Intercamp 2010

ameriatrust canadian pharmacy Ve čtvrtek 20.5. v podvečerních hodinách začal osmidenní výlet, na který sedm skautek z Hradce Králové čekalo už pár měsíců. Již třetí rok zbylo několik volných míst v autobuse slatiňanských skautů, a tak náš oddíl (4.roj) měl šanci se s nimi znovu vydat na mezinárodní dobrodružství. A o čem je vlastně řeč? O Intercampu 2010 – mezinárodní setkání skautů a skautek ve věku 11–17 let. Účastnící jsou část akce rozděleni do mezinárodních skupinek, kde plní připravené aktivity. Můžou zde prakticky využít cizí jazyky a ověřit svoji schopnost dorozumět se s cizincem. Konající se letos v Německu v městečku Viersen-Dülken.
Naše cesta mířila nejdříve na místo samotného Intercampu, kam jsme přijeli během pátku. Když jsme tam dorazili, postavili jsme stany, obhlédli okolí a jelikož zbýval čas, navštívili jsme nedalké městečko Maastricht.

chvilku po zabydleníchvilku po zabydlení

V ranních sobotních hodinách proběhl přivítací ceremoniál, kde mělo slovo několik významných lidí a jako vrchol se vztyčili vlajky všech zúčastněných zemí. Během soboty jsme se vydali na HIKE – celodenní, vyčerpávající výlet přes pole,lesy a městečko. V neděli nás tedy čekali aktivity. Byli jsme rozděleni do mezinárodních skupin (jako každý rok) a během dne jsme měli možnost plnit nejrůznější atrakce. Na sklonku dne byl závěrečný ceremoniál, my jsme se rozloučili, prospali, ráno sbalili kufry a vyjeli navštívit a prozkoumat co nejvíce zahraničních měst.

Přivítací ceremoniálPřivítací ceremoniálAktivita - chůze na chůdách

Jeli jsme tedy do Bruselu.Brusel je krásné město plné turistů, krásných staveb, čokolády a sošek čůrajícího chlapečka. Čurající chlapeček je velká socha, kterou si fotí miliony turistů, je bronzová a moc pěkná. V Bruselu jsme strávili většinu dne, pak se přesunuli do kempu, rozložili znovu stany, osprchovali se a ulehli. Druhý den ráno nastalo znovu balení a přesun do kempu, který byl blízko moře. U moře jsme setrvali celý den. Možná se nám to trochu nevyplatilo, protože písek byl všudypřítomný! Byl v jídle, ve spacácích, ve stanu, v oblečení, prostě všude.

U mořeU moře

Další den jsme se vypravili Brug. Brugy jsou obchodní město díky kanalům, kterými je toto město protkáno.Jeho popularita klesla kvůli bahnu, které zavalilo řeku a lodě nemohli projet až do centra. Toto město je velmi významné díky jedné moc zajímavé věci a tou je kristova krev. Je uložena v ampulce a můžete jí vidět na vlastní oči v kostele. Po této prohlídce jsme odjeli do dalšího campu. Jelikož naše stany byli díky množství písku online thailand pharmacy převážně nepoužitelné tuto noc jsme spali v „megastanech“ s dřevěnou podlážkou.
Na závěr nás čekala návštěva pohoří Eifel, které je sopečného původu. Krátery jsou zaplněné, a tak je tato oblast plná jezer. Prošli jsme se, zašlapali jsme si na šlapadlech a nakonec odjeli do posledního městečka. prednisone with no rx Před obrovskou sochou koně jsme se usadili a povídali si o cestování. Tím jsme ukončili naše putování po Belgii a Německu. Nasedli jsme do autobusu a odjeli po nezapomenutelném zážitku zase zpátky domů.

Kostel s Kristovou krvíŠlapadlaPohodička

Komentáře jsou uzavřeny.