Mafiáni na víkend vylezli z podsvětí

Celostředisková výprava hned ze začátku předčila má očekávání. Vše mělo začít až v sobotu v 10:00 na Biřičce. V pátek odpoledne mi ale přišel e-mail, který mě zval na neoficiální přespání v klubovně, protože Terka už tam spala z pátku na čtvrtek. Neodolala jsem, a tak jsem se tam ve 21:00 ocitla. Celkem nás tam bylo šest. Povídali jsme si, hráli nějaké stolní hry a koukali na film Juno. Ráno bylo naprosto skvělé. Udělali jsme si čaj, nasnídali se a šli skákat na trampolínu. Potom jsme se oblékli a já jsem si vzala i část svého mafiánského kostýmu – černou kravatu, abych měla styl.

Když jsme dorazili na Biřičku, už tam bylo spoustu lidí. Celkový počet 40 lidí bylo poskládáno ze tří oddílů našeho střediska. Na začátku bylo do programu zařazeno několik seznamovacích her. Potom jsme byli rozřazeni do čtyř mafiánských gangů. Gang Johna Toria, gang Joe Slati, gang Klondike O’Donnel a gang Bugs Moran. Já byla v gangu Johna Toria a následně jsem se stala jeho hlavou. To mě přivádí k první aktivitě. Vytvoření krátké scénky, která měla Radu starších upozornit na přednosti daného bosse. Získání hlasů Rady starších byl vlastně cíl celé akce. Následovala hra v lese, kde jsme za 20 vteřin měli nasbírat co nejvíce dluhopisů. V tom byla naše skupina celkem úspěšná. Byl čas na oběd, a tak jsme si opekli buřty. Další hra byla velice obtížná. Pomocí trubiček od toaleťáku jsme měli přepravit 25 figurek – prostitutek, protože mafiáni obchodují s lidmi. Přiznávám, že naše skupina v této hře nepatřila k nejúspěšnějším, protože jsme přepravili jenom jedinou. Potom jsme měli aktivitu, při které jsme propašovat lahve „alkoholu“ v nohavici jak to dělali dříve mafiáni. My ale neměli holinky, takže jsme pašovali láhve tak, že byly přivázané k noze. V tom byla naše skupina také úspěšná. Následovala hra se šiframi, kde jsme získávali pomocí vyluštěných šifer hesla, když jsme ho řekli správnému trezoru, dostali jsme šperky.

Zbývala už jen jediná věc. Velká bojovka, kde se měli utkat všechny čtyři mafiánské rody. Po vysvětlení složitých pravidel jsme začali hrát. Princip byl přepravovat a následně prodávat věci získané za celý den. Problém byl v tom, že překupník (současně také člen Rady) byl pro každou skupinu v nepřátelském území. Na každém území bylo několik chytačů, kteří zabavovali zboží. Cílem hry ale nebylo prodat největší počet věcí, ale podplatit členy Rady, aby hlasovali pro bosse skupiny. Bylo obtížné si dobře rozvrhnout peníze, které jsme jim dávali, protože jsme nevěděli, kolik jim dal někdo jiný. Myslím, že právě proto naše skupina získala pouze dva hlasy. Měli jsme zbytečně moc peněz u Filipa, protože to byl náš překupník a nehrozilo nebezpečí chycení od druhého týmu. Zatímco Terce jsme dali mnohem méně. Po skončení jsme jeli do klubovny, kde na nás už čekala Helča s gulášem. Najedli jsme se, oblékli do kostýmů a následovalo vyhlášení výsledků. Jak jsem se již zmínila. Nevyhráli jsme, protože jsme získali pouze dva hlasy. Se třemi hlasy vyhrál gang Klondike O’Donnel, který od teď bude vládnout podsvětí. Následovalo několik společenských her, film Mazaný Filip, který se mi opravdu líbil, i když jsem u něj usla.Ráno se toho už moc nedělo. Uklízeli jsme a po částech odcházeli domů. Já jsem tam ještě se Štikou zůstala poslední, ale bylo to fajn.

Mafie 16. – 17.4.2011, zapsala Márinka Vosečková

Komentáře jsou uzavřeny.