Tábor ve Zlaté Skále aneb Lvíčata na dva týdny Mafií

Jako každý rok i letos se 19. oddíl Lvíčata vypravil na tábor do Zlaté Skály. Hned po cestě z nádraží se děti setkaly s dvěma mužema, kteří se zbavili toho třetího. Náhodou šli stejným směrem. Na rozcestí před tábořištěm byli všichni důkladně prohledáni a až pak vpuštěni.Večer byl táborák. Najednou si děti musely zavázat oči a vydat se do lesa. Po návratu se ocitly v jiné době – třicátá léta, New York, podsvětí a mafie. Od Dony Corleony se nově vzniklé gangy dozvěděly, že už je stará a její místo na pozici mafiánského bosse se brzy uvolní, potřebuje tedy nalézt nástupce. A tak začalo soupeření o vliv v mafiánském podsvětí.

Neděle 15.7.

Dopolední práce nikoho příliš nenadchla, ale nově postavený bankomat vedle stožáru ano.  K němu se brzy přiřítil bankéř a požadoval po gangech, aby si udělaly bosse, se kterým bude moci jednat. Začala první etapa – vytváření mafiánského bosse. Trocha lepenky, látky, barev a zanedlouho byli stvořeni. Všichni jsme práci gangů obdivovali, když vtom přiběhla ženština pochybných mravů a začala šíleně ječet, že všichni musí opustit tábořiště, jelikož došlo k bitce v podsvětí a všem hrozí nebezpečí. Gangy se rychle sbalily a opustily v doprovodu svých patronů tábořiště. Nocleh našly v přilehlých roklích a ani déšť jim nezkazil dobrou náladu, pouze narušil sucho ve spacácích.

Čtvrtek 18.7.

Dopolední plnění bobříků bylo legrační, jelikož gang Tommyho parta mohl mluvit pouze v otázkách, což se ukázalo jako problém (ne pro vedoucí, ti si to užívali), a tak raději nemluvili skoro vůbec. Po poledním klidu následovala mafiánská hodinka. Byla to etapa s 60 úkoly, každou minutu byl vyhlášen jeden a na jeho splnění bylo 5 minut. Úkoly typu dejte si tričko místo kalhot, pšoukněte si do pytlíčku a dejte čuchnout hodnotícímu, zavolejte Světluškovi a popřejte Veselé Vánoce, polijte hodnotícího atd. nenechaly chladným nikoho a všichni se dobře bavili. Po krátkém pokusu o bojovku s létajícím talířem se šlo na zumbu, která byla dobrá, ale hudba byla málo slyšet. Někteří to vykompenzovyli vlastním zpěvem 🙂 Po koupání v Javorce, výborné večeři (špagety s parmazánovou omáčkou) a osobním volnu byla noční hra v lese – sfoukávání svíček.

Neděle 22.7.

Celý den se chystal táborák. Velcí šli na soušku, zatímco menší na chrastí. Jako spestření se hrála po celý den hra ostřelovač, při které tajný zabiják kreslil červené tečky na svou nic netušící kořist, která se s ním ocitla osamotě. Po řízku s kaší byl polední klid a pak etapa. Běhal se azimut a kdo ho zrovna něběžel, ten pletl v jídelně náramky. Odpolední baseball/softball/branball dal všem pořádně do těla. Když začalo pršet, bylo jasné, že táborák dnes nebude, vedoucí ovšem vyslyšeli prosby dětí a uspořádali v jídelně diskotéku. Byl to nářez, taneční kreace a hudba byly výborné, občerstvení bylo možno zakoupit za táborové dolary, ale ceny byly vysoké. Potom, co se všichni vyřádili, se šlo spát.

Čtvrtek 26.7.

Ráno byly děti vypuštěny na pokladovku. Gang Los Barelos byl ve vedení po celou dobu, šifry jim nedělaly žádné potíže, když ale došlo na hledání pokladu byli v koncích. Po dvou hodinách se k nim připojoly ostatní gangy. Nakonec minutu před oficiálním koncem našel poklad gang Pupíci, což bylo pro všechny velkým překvapením a pro Los Barelos asi zklamáním. Vedoucí přes den postavili saunu, takže večer byl věnovaný saunění. Když se všichni zpotili do sytosti, zpívalo se v teepee.

Nastal poslední táborový večer, čas skautských slibů a vyhodnocení táborové hry. Po příjezdu mafiánů se děti dozvěděly, který gang vyhrál a byly rozdány diplomky. Kdo chtěl, mohl u táboráku zůstat až do noci. Poslední noc hlídky nebyly, k všeobecné radosti 🙂

 

Komentáře jsou uzavřeny.